Je kunt leren om gelukkig te zijn. Het is niet moeilijk. In de e-cursus Gelukkig Zijn Gelukkig Blijven leer je wat je gelukkig maakt en hoe je dat kunt bereiken. Praktisch – eenvoudig – effectief.

Waarom willen mensen gelukkig zijn?

Iedereen wil gelukkig zijn omdat het hen een goed gevoel geeft. We willen allemaal graag in het gezelschap zijn van gelukkige mensen. Mensen die kunnen lachen en die kunnen lachen, zijn degenen waar iedereen graag bij wilt zijn. Bijna iedereen heeft problemen en zorgen . Onze wereld is zeker geen hemel. Laten we accepteren dat er zorgen, problemen en moeilijkheden zijn. Leer ze onder ogen te zien en niet toestaan ​​dat ze ons zorgen gaan maken. 

Moet je geluk achtervolgen?

Het verschil tussen effectief en ineffectief geluk nastreven, is misschien wel de manier waarop we het aanpakken. Onderzoek suggereert dat mensen die ernaar streven om zich altijd gelukkig te voelen, teleurstelling kunnen krijgen, en mensen die geluk nastreven alsof het het enige was dat ertoe doet, kunnen ironisch genoeg geluk wegjagen.

prioriteit geven aan positiviteit

Maar dit zijn niet de enige manieren om geluk na te streven. Een andere benadering is “prioriteit geven aan positiviteit”: het opzettelijk organiseren van je dagelijkse leven zodat het situaties bevat die van nature positieve emoties oproepen. Deze manier van geluk najagen houdt in dat je de tijd neemt in je dagelijkse routine om dingen te doen waar je echt van houdt, of het nu gaat om schrijven, tuinieren of contact maken met geliefden. Prioriteit toekennen aan positiviteit houdt ook in dat we de positieve emotionele gevolgen van belangrijke beslissingen over het leven zwaar wegen, zoals een nieuwe baan aannemen, die gevolgen hebben voor de dagelijkse situaties waarin je jezelf regelmatig zult vinden. Om geluk na te streven op deze manier, houdt in dat je jezelf proactief plaatst in contexten die spontaan positieve emoties teweegbrengen.

Ontbreekt er iets?

Je kunt niet gelukkig zijn als je bezig ben met wat er ontbreekt. Daarmee richt je je aandacht alleen maar op wat er niet is. Geluk is nooit te vinden in afwezigheid, in wat je mist. Geluk is alleen te vinden in wat je nu wel ervaart.

Dat klinkt misschien wat vaag. Daarom een voorbeeld: Als je wanhopig graag een nieuwe baan wilt en je richt al je aandacht daarop, maakt dat je dan gelukkig? Waarschijnlijk niet. Het moment dat je denkt aan je nieuwe baan, realiseer je je automatisch dat je huidige baan je niet bevalt. En daarvoor voel je je teleurgesteld.

Vervolgens ga ja piekeren: “Waarom zit ik hier nog? Hoe moet ik in hemelsnaam van baan veranderen? Wat doe ik als ik minder betaald krijgt? Zit er wel iemand op me te wachten? Waarom heb ik niet eerder iets gedaan?” Allemaal gedachten die je niet gelukkig maken. Je bent bezig met wat er ontbreekt in je leven – geen wonder dat je je daar niet goed bij voelt!

Alleen voor slimme mensen?

Niet alleen voor slimme mensen is gelukkig zijn weggelegd. Iedereen kan het leren. Daar  er geen bijzondere talenten voor te hebben. Je hoeft er niet op te wachten en niet voor te werken. Er is geen hocus-pocus of magische pil voor nodig.

Je hoeft alleen maar door de illusie te prikken die voorkomt dat je gelukkig bent. Met praktische oefeningen en belangrijke inzichten ontdek je dat geluk iets is wat altijd bij je is. Als je het maar wilt zien!

Blijvend Gelukkig Zijn – Online Training

Word gelukkig in slechts 9 weken!            Geluk, gelukkig, gelukkig worden, gelukkig blijven, blijvend geluk, zelfvertrouwen, blijvend zelfvertrouwen, betere relaties, betere relaties met iedereen, gelukkig zijn

Het belangrijkste doel in je leven is gelukkig zijn. Iedereen zoekt het, maar slechts weinig mensen vinden – blijvend – geluk. Dat kun jij nu wel! Wil je de vreugde weer terug in je leven? Vergroot je geluk met deze online training en voel je weer fantastisch!
Word weer gelukkig snel en eenvoudig
“Deze cursus werkt! Het is een fantastisch gevoel te weten dat je gelukkig zijn zelf kunt bepalen. Ik had niet verwacht in zo’n korte tijd al zo veel gelukkiger te zijn. Dit geeft me energie en dat is precies waar ik naar op zoek was. Een supercursus!