Overweeg  te stoppen als je een relatie hebt die je niet gelukkig maakt

We verspillen te veel tijd aan relaties die ons ongelukkig maken. De belangrijkste reden hiervoor is onze onzekerheid en onze angst om alleen te zijn.

Daarom zijn veel mensen niet gelukkig.

Overweeg  te stoppen als je een relatie hebt die je niet gelukkig maakt, want er zijn tal van andere prachtige dingen die je geluk zullen brengen. Tal van andere relaties, veel andere mensen, en tal van andere dingen om deel te nemen  dan een relatie. 

Ongeacht de ernst van je relatie, het gevoel niet te weten wat je partner denkt, waar iedereen zich allemaal mee kan identificeren.

Maar laten we wel wezen, het is mentaal vermoeiend om elke tekst te decoderen of elk gesprek te ontleden. En dan is er het dilemma of je iets moet zeggen of niet?

Natuurlijk is het onmogelijk om precies te weten wat iemand anders denkt zonder dat ze het je vertellen. Maar gelukkig zijn er een paar subtiele tekens die een ongeïnteresseerde partner kan vertonen. 

Sociale media

Als jij en je partner vaak aan het whats appen waren en er plotseling een radiostilte is, of  nu gaan ze gewoon onbeantwoord, dan kan er iets aan de hand zijn. “In de wereld van vandaag sociale media, denk ik dat je zeker signalen kunt krijgen van hun online activiteiten..

.Natuurlijk is het niet noodzakelijk, dat wanneer de communicatie tussen jou en je partner afneemt, je niet te snel naar conclusies moet springen. “Als je nog steeds toegewijd bent aan de relatie, wees dan geduldig. Ze kunnen zich ver weg voelen vanwege een deadline op het werk, of een familiezaak, of iets persoonlijks dat hen dwars zit, dat weet je niet per se.”

“Als je constant zegt: ‘Het is prima, het is prima, het is prima,’ het is waarschijnlijk niet goed. “Vooral als je excuses maakt voor gedrag dat toch niet is wat je wilt van je partner, is er waarschijnlijk iets aan de hand.

Communiceren

Als je met je vriend probeert te praten, maar hij de hele tijd op zijn telefoon zit of videogames speelt, kan hij fysiek aanwezig zijn, maar hij is niet echt aanwezig. Dat ontkoppelde gevoel kan een rode vlag zijn, dat iets groters het probleem is.” Als je een gesprek hebt met iemand met wie je een relatie hebt, mag er geen enkele twijfel over bestaan ​​dat ze met je willen praten.

Seks

Het is normaal om minder seks te hebben als je een lange, serieuze relatie hebt.  Het zal ook kunnen betekenen dat een partner niet zo geïnteresseerd is in de relatie als zou moeten zijn. Dit is natuurlijk niet de enige reden waarom ze misschien niet geïnteresseerd zijn in seks. Het kan worden veroorzaakt door een lage zin in seks of stress buiten de relatie. Het belangrijkste is om te communiceren met je partner.

Geen moeite meer doen

Het is één ding als je partner zo nu en dan laat moet werken, maar als je begint te voelen dat laat werken hun excuus is om te voorkomen dat je bij je bent, zijn ze waarschijnlijk niet zo in de relatie. “Als je merkt dat je partner geen moeite meer doet om plannen te maken, of date-avonden heeft, of gewoon die romantische vonk levend houdt, beginnen ze mogelijk de interesse in de relatie te verliezen,

Ontevredenheidin de relatie

Vaak als iemand ongelukkig is in een relatie, worden de dingen die ze normaal zouden storen versterkt door hun eigen persoonlijke ongeluk. “Dit zou te wijten kunnen zijn aan de ontevredenheid in de relatie of aan de onderliggende wrok, en ze zouden gewoon hun ongeluk op de ander kunnen projecteren zonder schuld aan zichzelf te geven. Als je grote stemmingswisselingen ziet in je partner, of als jullie twee de hele tijd ruzie maken over domme dingen, is de kans groot dat je partner een bepaald niveau van ongeluk voelt in de relatie.

Als je het gevoel hebt dat je partner misschien niet gelukkig is, kun je het het beste met het hart bespreken. Niet alleen maakt dit je gevoelens bekend, maar het geeft je ook een kans om echt een idee te krijgen van hun ware gevoelens.

Waarom je te lang in die ongelukkige relatie bent gebleven

Waarom kiezen mensen ervoor om in ongelukkige relaties te blijven? Volgens een recente studies, hoe meer mensen geloven dat hun partner afhankelijk is van de relatie, hoe kleiner de kans is dat ze bij hem of haar weg gaat. Met andere woorden, u zou gemotiveerd kunnen zijn om in een niet-vervullende relatie te blijven omwille van uw partner. 

Bij elkaar blijven kan onzelfzuchtig zijn – of egoistisch

meestal zijn het onderliggende angsten en onzekerheden die voorkomen dat mensen naar een leven gaan dat minder comfortabel maar uiteindelijk gelukkiger en authentieker is. Deze koppels hebben de neiging zich te vestigen in een ‘goed genoeg’-relatie,” Holly Richmond zei. “Maar er is bijna altijd een punt waar het duidelijk is dat niet goed genoeg echt niet goed genoeg is, en het veroorzaakt meer schade aan de ongelukkige persoon dan aan hun partner te blijven als ze weggingen.”

Moet je blijven of moet je gaan?

Als u probeert een besluit te nemen of u in de relatie wilt blijven of de relatie wilt beëindigen, schrijf dan de voor- en nadelen op van de beslissing. Dit dwingt je om logica versus emoties te gebruiken en helpt je dingen te identificeren die je eerder niet had gerealiseerd. Eén van de belangrijkste vragen die je jezelf kunt stellen, is of je alles hebt gedaan wat je kon doen van jouw kant om te proberen dat het werkt. Zorg ervoor dat je alle vakjes op je lijst hebt aangevinkt, zodat je tot je beslissing kunt komen. “